• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi118
Bugün Toplam1549
Toplam Ziyaret13006150

Harran Üniversitesi (HRÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu,

 

      "Beyaz altın" olarak adlandırılan ve GAP bölgesinde halen önemli oranda toplanmayan pamuk hasadında acele edilmesi uyarısında bulundu.

     Prof. Dr. Çullu, yaptığı açıklamada, GAP bölgesinde son yıllarda açılan sulama alanlarıyla birlikte pamuğun önemli bir üretim alanının oluştuğunu, özellikle Harran Ovası'nda sulamanın başlamasının ardından tarım alanında ana ürün olarak pamuğun öne çıktığını söyledi.

      Geçen yıl pamuk fiyatlarının yüksek olmasından dolayı bu yıl bölge çiftçisinin bu ürünün üretimine daha fazla ağırlık verdiğini dile getiren Prof. Dr. Çullu, bu yıl ürünün ekim ve hasat aşamasında gecikme yaşandığını belirterek, şunları kaydetti:
   
     " Özellikle iklimlerin biraz kaymasından dolayı bu yıl pamuğun hem ekimi hem de hasadı gecikti. Tabi pamuk öyle kolay hasat edilebilen bir ürün değil, toplanması ve bakımı ciddi bir emek ve uğraş istiyor. Bu yıl ekim sezonu erken Yağan yağmurlar dolayısıyla gecikti. Daha sonra sıcak giden havalar ürünün olgunlaşmasına müsaade etti. Ancak bu sefer de ürünün hasadı, ekiminin geç olmasına paralel olarak uzadı. Bölgemizde halen önemli bir oranda pamuk toplanmamış durumda önümüzdeki günlerde havanın yağışlı geçmesi durumunda çiftçimiz büyük zarara uğrayabilir, ürününü toplamada acele etmeli. Bu konuda mümkün olduğu kadar çiftçilerimizin arazideki pamuklarını bir an önce hasat edip, depolarına almaları gerekiyor."

-"Kalite ve randıman düşüyor"    balikligol.com

Ziraat Mühendisleri Odası ŞanlıUrfa Şube Başkanı Abdullah Melik de pamuğun yağmurdan olumsuz etkilenmesi durumunda üreticinin de maddi kayba uğrayabileceğini söyledi.

Yağmurun pamuğun kalite ve randımanını düşürdüğünü ifade eden Melik, "Çiftçilerimiz, bu aylarda ürünü toplamada biraz daha acele etmelidir. Çünkü önümüzdeki günlerde havaların yağışlı gitmesi normaldir. Yağmur yiyen pamukta kalite ve randıman düşüyor" diye konuştu.



2199 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.425434.5633
Euro36.250536.3957
Hava Durumu
Saat
Site Haritası