• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi265
Bugün Toplam1542
Toplam Ziyaret13006143

Çiftçilere Duyurulur

 

   "Su hayattır" sözü doğrularcasına, suya kavuşan GAP topraklarından bereket fışkırıyor.

         GAP çiftçisinin binlerce yıllık kurak topraklarının bereketlenmesine GAP bir dönüm noktası oldu. Yıllarca susuz kalan verimli topraklar, berekete susamışçasına ürün veriyor. GAP çiftçisi, topraklarından yıllarca kazanamadığı parayı, sulamadan sonra beklenenden fazlasını almaya başladı.

       Yıllarca suya hasret kalmış ovaların suya kavuşmasıyla; tarla, bahçe ve sebze çeşitleri rekolte rekorlarını kırıyorlar. En çarpıcı örnek karpuzda yaşanıyor. Daha önce Çukurova'da yetiştirilip tüketiciye sunulan karpuzun yerini, GAP karpuzu aldı. GAP’ın suya açılan bölgelerinde ekolojik olarak yetişen GAP karpuzu Ortadoğu pazarlarına gönderilmeye başlandı, Pazarlarda Adana-Ceyhan karpuzun yerine tat, aroma ve damak zevki bakımından, özel bir tadı olan GAP karpuzu aldı. Diyen ziraat mühendisi Mehmet Tekçe, ”GAP’ın sulamaya açılan alanlarında yetiştiriciliği yaygınlaşan GAP karpuzundan yüksek rekoltede ürün elde edilmeye başlandı. Her biri 15-20 kilo arası gelen GAP karpuzu, bölgede alternatif ürün olarak yetiştiriliyor, diyen Tekçe, “Tüketiciler, Şanlıurfa`nın Bozova ilçesine bağlı Yaslıca ve Yaylak beldelerinde yetiştirilen GAP karpuzunun piyasaya çıkmasını dört gözle bekliyor. Tamamen doğal olarak yetiştirilen GAP karpuzu tırlarla Orta Doğu ve Arap pazarlarına gönderiliyor. Bölgenin ekolojik şartları, suyu, havası ve güneşi bakımından karpuz Mezopotamya coğrafyasında çok iyi yetişiyor." Dedi.

      

 

     Şanlıurfa’nın Tektek bölgesinde karpuz ektiğini söyleyen Mehmet Ölmez,”normalde dönüme 4-6 ton arası karpuz alınırken bizim bereketli topraklarımızdan 8 ton karpuz alıyoruz. Karpuzumuz Türkiye’nin her tarafına ve Irak’a gidiyor. Karpuzumuz Adana karpuzu gibi kabak aşılı değildir. Tadı bakımından karpuzumuzun üstüne karpuz yok” Dedi.   bizimgazete63.com  28.09.2012



2174 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.425434.5633
Euro36.250536.3957
Hava Durumu
Saat
Site Haritası