• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi287
Bugün Toplam1516
Toplam Ziyaret13006117

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Karakeçi köyünde çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Mahmut Karakeçili, yıllardır Karacadağ’ın eteklerinden topladığı 800 çeşitlik tarihi koleksiyonunu daha çok vatandaş görsün diye devlete hibe etmek istiyor.

 

    Tarihi eşyaları biriktirmekteki amacının geçmiş yıllarda kullanılan tarihi eserleri gelecek nesillere taşıtmak olduğunu söyleyen 55 yaşındaki Mahmut Karakeçili, eserlerini evin bahçesinde sergilediğini söyledi. Karakeçili, ben bu tarihi eserleri devlete hibe etmek istiyorum. Bahçemde bir müzeden daha fazla tarihi eser bulunuyor. Eskiden kullanılan tarım alet ve ekipmanlar, halen okunamayan tarihi yazılar ve Hristiyanlığı temsil eden haç işaretinin işlendiği taşlarla beraber 800 çeşit tarihi eseri bahçemde sergiliyorum.” Dedi.

     Karakeçili, 40 yıldır Karacadağ eteklerinden topladığı tarihi eşyaları evimin bahçesinde sergileyerek evimi açık hava müzesine çevirdim. Koleksiyonumu görmek isteyen vatandaşların buraya rahatlıkla gelebilirler. Rum, Ermeni ve Müslümanlara ait kabartmalar ve birçok eşyayı Karacadağ’ın eteklerinde topladım. Tarihe merakım dolayısıyla geçmiş yıllarda babam, dedem ve atalarımız tarafından kullanılan başta tarım aletleri olmak üzere, mutfak eşyaları, giysiler ve son elli yılda kullanılan elektronik eşyaları toplamaya başladım. Sonra Karacadağ’ın eteklerinden haç işaretinin, işlendiği taşlar tespit ettim. Bunları alıp müzeme ekledim. Gelen ziyaretçilerin ilgisini en çok bu kabartmalı taşlar görüyor. Tarım aletlerinden kağnı tekerleği, saban, döğen, yaban, anadut, tırmık, tırpan, dirgen, sepet, gibi alet çeşitleri bulunduğunu dile getiren Karakeçili, “Mutfak eşyalarından çeşitli ebatlarda kazan, tencere, sahan, ağaç kaşık, itmeli yayık, tespih çeşitleri, heybe, dülbentler,  gibi çok sayıda eşya bulunuyor" dedi.  balikligol.com   10.08.2012



3067 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.425434.5633
Euro36.250536.3957
Hava Durumu
Saat
Site Haritası