• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi280
Bugün Toplam1516
Toplam Ziyaret13006117

Urfa’da Eğitim Öğretim durumu tam bir facia!

 

       Özgür Eğitim Sen Şanlıurfa İl Temsilciliği tarafından yapılan yazılı açıklamada Şanlıurfa'daki Eğitim durumunu facia olarak yıorumladı.


      İşte o açıklamanın tam metni:  Özellikle İl Milli eğitim Müdürlüğü yöneticilerinden ricamız bakanı istatistiki veriler ile dolu olan faydasız sunulara boğmasınlar, ilimizin içinde bulunduğu durumu artıları ve eksileri ile tam olarak yansıtsınlar.
Bizce İlimizin Eğitim Öğretim durumu tam bir facia durumundadır.
Mevsimlik işçi olarak başka illere giden ailelerin çocukları yıllardır eğitim öğretim faaliyetlerinden geri kalıyorlar. Bu çocukların eğitim öğretimden geri kalmaları bir yana, bu çocukların devam ettiği okullarda da eğitim öğretim faaliyetleri sekteye uğruyor
Okullarımızın büyük çoğunluğu ikili öğretim yapıyorken 5. ve 9. Sınıflarda ders saatlerinin artırılması, bu okullarda eğitim öğretimi daha da zorlaştırdı.
Seçmeli derslerin müfredatı, ders kitabı, öğretmen kılavuzları ve öğretmenleri zamanında hazırlanmadı. Bu yüzden birçok okulda seçmeli dersler ya boş geçiyor veya alanı olmadığı halde başka bir öğretmene veriliyor.    
İlimizde Öğretmen ve derslik ihtiyacı çok fazlayken, 12 yıllık zorunlu eğitim bu ihtiyacı had safhaya çıkardı. Bu yüzden birçok okulda dersler hala boş geçiyor. Sınıf mevcutları gereğinden fazla arttı. Bilişim teknoloji sınıfları, kütüphaneler vb. kullanım alanları derslik ihtiyacını karşılamak amacı ile kapatıldı veya birleştirildi.
Okul yapmak için arazi bulunamazken,  Milli eğitim Bakanlığına tahsis edilen, fakat Harran üniversitesinin işgal ettiği 45 530 metre karelik arazi bir türlü geri alınamıyor. (Milli eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer bu üniversitenin akademik yılı açılış törenine katılarak bu üniversiteye psikolojik destek sağlıyor.)
İş-Kur tarafından okullarda geçici görev ile çalıştırılan onlarca hizmetli, okullarda kaosa neden oluyor. Okullarda bu işçileri barındıracak yer yok. Bu yüzden de bu işçiler ortalıkta dolanmak zorunda kalıyor veya varsa okulun izbe bir yerine tıkıştırılıyorlar. Ayrıca bu kadar çok yabancı kişinin etrafta gezinmeleri öğrencilerin psikolojisi ve güvenliği açısından risk oluşturması; işin başka bir trajik tarafı. Bir de listelerin oluşturulması döneminde yaşanan torpiller ve torpilli oldukları için okullarda iş yaptırılamayan işçiler de bu işin ayrı bir handikabı.
Okulların memur ve güvenlik personel ihtiyacının bir türlü giderilmemesi okullarda yöneticilerin iş yükünü artırmakta ve okullarda güvenlik zafiyeti oluşturmaktadır.
Okulların faaliyet yürüttükleri süre içinde ihtiyaç duydukları temizlik, Kırtasiye, teknolojik araç gereçlerin sarf malzemesi ve bunların bakım onarımı vb. kalemler için İl/İlçe Milli eğitim Müdürlüklerinden İstedikleri desteği bulamamaktalar.
“Okullar Hayat Olsun Projesi”  İlimizin gerçekliğine uymadığı için neredeyse hiç uygulanmıyor.
Bölgemizde son zamanlarda okullara, öğretmenlere ve öğrencilere yönelik yapılan saldırılar ve Suriye ile yaşanan sıcak çatışmalar bölgedeki eğitim öğretim faaliyetlerini sekteye uğratmakta. Gelecekte okullar, eğitim çalışanları ve öğrenciler için büyük risk alanları oluşturmaktadır.
12 yıllık zorunlu eğitim ile birlikte ilimizde yeni açılan veya öğrenci sayısı artan okulların, eğitim öğretimde kullanmak üzere ihtiyaç duydukları araç-gereçler temin edilememektedir.
İlimizde taşımalı eğitim yapılan okullardaki taşıma sistemi, 12 yıllık zorunlu eğitime ve bu kapsamda ders saati artan 5 ile 9. Sınıflara uygun ayarlanamadığı için taşıma sisteminde kaos yaşanmaktadır.
İlimizde açılan bazı imam hatip ortaokulu ve liseleri ders verecek öğretmen, ders dinleyecek öğrenci veya öğrencinin oturacağı sıra ve masa bulamamaktalar.
İlimizde yıllardır okul inşaatları şartnamelere uygun tamamlanmamakta, bu yüzden de okulların eğitim öğretim faaliyetlerinde aksamalar meydana gelmektedir. Bu kapsamda olan okulların yöneticileri sorunların giderilmesi için çaba göstermekte maalesef sonuç alamamaktadırlar.
İlimizin eğitim çalışanları yıllardır Erzurum gibi iller ile birlikte 15 Eylül tarihinde takım elbise giymek ve kravat takmak zorunda kalmaktalar.
İlimizde kira fiyatlarındaki fahiş derecede ki artış ilimizde çalışan eğitim çalışanlarını ciddi anlamda sıkıntıya sokmaktadır.
İlimiz, İl/ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin Müdür yardımcısı ve Şube Müdürü norm kadro sayısı çok yetersiz. İlimizde bu kadrolarda olan bazı yöneticilerin geçici görevli olması ve bu geçici görevli olan yöneticilerin konjonktüre göre belli periyotlar ile değişmeleri, onların işlerine motive olmalarını ve sahiplenmelerini zorlaştırmaktadır. Bu yüzdende İl/ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri sorumlu oldukları İl/İlçenin eğitim sorunlarını taşımaktan çok uzak bir görüntü sergilemekteler.
Sözün özü olarak: ” Herkesi gerçekler ile yüzleşmeye, sorunları görmezden gelmemeye ve ötelememeye değil; çözüm odaklı düşünme ve çalışmaya davet ediyoruz.”   bizimgazete63.com  11.10.2012



1676 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.425434.5633
Euro36.250536.3957
Hava Durumu
Saat
Site Haritası