• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam32
Toplam Ziyaret12930573

YAZGÜNEŞİ ORTAOKULU FEN LABORATUARI AÇTI



Yazgüneşi Ortaokulu Müdürlüğü, Yazgüneşi Ortaokulu’nda kurulan Fen Laboratuarı için açılış töreni düzenledi. Yazgüneşi Ortaokulu’nda gerçekleşen törende Şube Müdürü Nedim Özkan, Viranşehir Halk Eğitim müdürü Mahmut Turgut, İlçe Milli Eğitim Mebbis Yönetcisi Abdurrahman Kurur,  İlçe Milli Eğitim Spor Koordinatörü Abdullah Taşdemir, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.



            Yapılan çalışmada emeği geçen Seher Çalıkıran'a plaket verildi. Yapılan açılışın ardından öğrencilerin hazırlamış oldukları deney stantları gezildi. Öğrencilerin adeta bir bilim insanı edasıyla deneylerini gerçekleştirdi ve deneyleri büyük ilgi gördü. 
 
            Seher Çalıkıran Umut Olalım grubu çalışmaları ve Umut Laboratuarı projesi hakkında bilgi verdi: “Bir sıradan insanın, tüm sıradan insanların umut olma isteğine çağrısı ile başlayan “Umut Olalım” hareketi, iki sene içinde 10.000 sıradan umut gönüllüsüne dönüşmüş ve bugüne kadar yüzlerce okula, kırtasiye, giyim, okul onarımı, bilgisayar, projeksiyon, yazıcı, fax gibi desteklerine umut olmuştur. Son olarak Şanlıurfa ilimizin Viranşehir ilçesindeki 300 öğrencili ancak cevre okullarında kullanabileceği ve 1000 ‘i aşkın çocuğumuzun faydalanacağı, Yazgüneşi Ortaokulu’nun fen bilgisi öğretmeni sevgili Emrah Sezer'in bize 1,5 yıl önce ilettiği ve çocukları için fen laboratuarı hayalini hayata geçirmiş bulunmaktayız.
             Umut Çocuklarımız ve Umut Öğretmenlerimizin hayallerini Umut Ailemiz ile gerçekleştirmeye çok daha büyük projeler ile devam edeceğiz ve umudu yasamın her noktasına yayacağız. Viranşehir Yazgüneşi Ortaokulu Fen laboratuarı, “Umudu Suya Çiziyoruz” etkinliğiyle gerçekleşti. Ebru sanatını bilimle birleştirdik ve çocuklarımızın hayali olan fen laboratuarı oluşturuldu. Bu süreçte başta ebru sanatçımız  Hümeyra Etike Mavruk ile Hakan Torman, Deniz Lohja, Ahmet Cem Özdemir ve  desteğini esirgemeyen tüm Umut Olalım gönüllülerine, Umut Olalım  Ailesi olarak teşekkür ederiz.
 
Okul Müdürü Ali Demirdaş "Ülkemizin çoğu ilçe merkezindeki okullarında bile fen laboratuarının eksikliği yaşanırken Viranşehir’in bir köy okulu olan Yazgüneşi Ortaokulu’nda gerçekleşen bu proje büyük önem arz etmektedir"dedi.
            Fen Bilgisi Emrah Sezer ise kendisi ve öğrencilerinin hayallerini gerçekleştiren Umut ailesinin tüm üyelerine bir kez daha teşkkürlerin ileterek, okullarının bilim yuvası haline dönüştürmeyi hedeflediğini dile getirdi. Amaçlarının; Sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, mili ve evrensel değerleri tanıyan benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan, gözlerinde bilim ışığının eksik olmayacağı öğrenciler yetiştirmek olduğunu söyledi.
 
VİRANŞEHİR KAYMAKAMI
Dr. HUZEYFE CİTER
YAZGÜNEŞİ ORTAOKULU’NU ZİYARET ETTİ







            Açılış törenine katılamayan Kaymakamımız Sayın Dr. Huzeyfe Citer, açılıştan birkaç gün sonra Yazgüneşi Ortaokulu’nu ziyaret etti. Köy halkı ve öğrencilerin büyük coşkusuyla karşılanan Kaymakamımız Sayın Dr. Huzeyfe Citer, vatandaşlar ve öğrencilerle sohbet etti.
            Yapılan ziyarette İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Tuncay Kaplan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır hazır bulundu. Öğrenciler hazırlamış oldukları deneyleri büyük ilgiyle dinleyen kaymakamımız Sayın Dr. Huzeyfe Citer, öğrencileri tebrik ederek, kurulan laboratuarda bol bol deney yapmalarını ve bu şekilde kalıcı öğrenmelerin sağlanarak başarılarının artacağını ifade etti.
            Daha sonra okul bahçesine kaymakamımız Sayın Dr. Huzeyfe Citer, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Tuncay Kaplan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır ile birlikte fidan dikimi gerçekleştirdiler. Kaymakamımız Sayın Dr. Huzeyfe Citer,   okuldan ayrılmadan önce güzel bir projenin gerçekleşmiş olduğunu ve projede emeği geçen herkese teşekkür etti. Çekilen hatıra fotoğraflarının ardından ziyaret sona erdi.





 





2760 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.208832.3378
Euro34.786334.9257
Hava Durumu
Saat
Site Haritası