• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi92
Bugün Toplam1551
Toplam Ziyaret13006152

İnternet Çocuklarda Bağımlılık Yapıyor


         Özellikle çocuk ve gençlerde hızla yaygınlaşan internet bağımlılığı, aile içinde ki iletişimi de tamamen bitirme noktasına getiriyor. Bu konularda ailelere uyarılarda bulunan Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölüm Başkanı Bozan Doğan, “ İnternet bağımlılığı ailede dağılmaya neden olurken psikolojik olarak çocukları yalnızlaştırıyor” dedi.

                BİLGİSAYAR ve internet kullanımının yaşamımızda sağladığı kolaylıklar saymakla bitmezken, birçok kişi, gerçek dünyada karşılığını bulamadığı tutkuları ve tutsaklığı sanal dünyada yaşıyor. İnternet ortamında oluşturulan ortamları gerçek yaşamında bulamayan çocuklar ve gençler daha sonra psikolojik sorunlar yaşıyor.

 Madde bağımlılığından bir farkı yok

                Konuyla ilgili konuşan Şanlıurfa Psikolojik Danışmanlık merkezi ve Rehberlik Bölüm Başkanı Bozan Doğan, “Bağımlılık denilince aklımıza ilk olarak madde ve tütün bağımlılığı geliyor ama bağımlılık dediğimiz şey  temelde bir şeyin yoksunluğunu yaşadığımızda kriz geçirmek, onu elde etmek için yoğun bir  mesai harcamak ve git gide o bağımlılık yapan maddeye daha fazla ihtiyaç duyuyor olmaktır. Bu ölçütleri göz önünde bulundurduğumuzda internet ve teknoloji kullanımının da bağımlılık yapıcı unsurlar içerdiğini görebiliriz. Özellikle günümüzde toplumun büyük bir kesiminin bağımlı denilebilecek ölçülerde teknoloji bağımlılığı geliştirdiklerine şahit oluyoruz. İster  bilgisayar oyunu olsun, ister cep telefonu isterse de sosyal medya(facebook,twitter,ınstagram)olsun hayatımızın vazgeçilmezleri arasına girdiler. Özellikle bu tehlike gençler ve çocuklarda gitgide hızlanmaktadır. Onun için aileler, Sosyal aktiviteler sinema, tiyatro, müze, sportif faaliyetlere zaman ayırması için ortam hazırlanmalı. Arkadaşları ile internet dışı yollarla iletişim kurması özendirilmelidir.Gençlere daha fazla (kaliteli) zaman ayırın ve sorunları ile ilgilenmelidir” dedi.

 Ailelerde büyük tahribatlara yol açacaktır

                İnternet bağımlılığı çocukların ailelerinden hızla irtibatının koparıldığını ve bu konularda ailelere çok iş düştüğünü belirten Doğan, “Öncelikle ailelerin ilgisi ve takibi bu noktada önemli olacaktır. Günümüzde çocuklarını kontrol etme aracı olarak teknolojiyi araç olarak kullanan ebeveynlere rastlıyoruz maalesef, teknoloji kullanımı konusunda ailelerin kendilerinden başlayarak sınırlar koymaları ve birlikte nitelikli zaman geçirme konusunda duyarlılık göstermeleri gerekir. İnternet kullanımı konusunda özellikle dikkatli olmaları gerekiyor, çocukların internet cafelerde zaman geçirmesi, arkadaş ortamında sürekli sanal oyun oynayarak zaman geçirmesi vb durumlar karşısında çocuğunu takip ederek önlem alması gerekiyor. Oyun ve teknoloji bağımlılığının olağan hayatı aksatmaya başladığı durumlarda psikolojik destek almak durumunda. Yine okul ortamında sınıf öğretmenlerinin ve okul psikolojik danışmanlarının önleme çalışması yapması hayati önem taşıyor. Okul psikolojik danışmanları bağımlılıkla mücadele konusunda ailelere rehberlik yapabilecek durumdalar bu noktada ailelerin bu birimlerden destek alması önemli. Zamanında alınmayan önlem ailelerde büyük tahribatlara yol açacaktır” ifadelerini kullandı.  16.09.2015



788 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.425434.5633
Euro36.250536.3957
Hava Durumu
Saat
Site Haritası