• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi27
Bugün Toplam858
Toplam Ziyaret13009514

Basına Tanıtıldı


            Viranşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr İlhan ERKAN Hastaneye müracaat eden evde bakım hastalarının nakli, hasta nakli ve evde bakım hizmetlerini yerine getirecek donanımlı araç tahsis etti. Başhekim Erkan; Viranşehir halkı hizmetin en iyisi ve en kalitesine layıktır.

           İlçemizde yaşlı, yatalak ve engelli hastalar için evde sağlık hizmeti başlatıldı. Evde Sağlık Hizmeti Birimi sayesinde ilçedeki yaşlı, yatalak veya engelli hastalar ile onların ailelerinin enjeksiyon, sonda, pansuman gibi sağlık hizmetleri hastanın evine ziyaret edilerek karşılanacak. Hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın, hastanemiz başhekimliği ‘ne veya birime müracaat ederek, evde sağlık hizmeti başvuru formunu mutlaka doldurmaları gerekiyor. Dedi.

Evde sağlık hizmetlerinin amacı nedir?

            Vatandaşlarımızın günlük hayatını daha kolaylaştırarak, hastalığın ve hastane şartlarının yarattığı olumsuz etkiyi en aza indirmek ve yaşam kalitelerini önemli ölçüde yükseltmektir.

 Hangi hastalara hizmet verir?

        Evde Sağlık Hizmetleri, yatağa bağımlı, yaşlı, bakıma muhtaç, özürlü, hastanede uzun süre tedavi görmüş ve tedavisinin devamının evde sürdürülmesi gereken vatandaşlarımıza, ihtiyaçları olan sağlık hizmetlerinin ev ortamlarında sunulması amacını taşır.

Evde Sağlık Hizmetleri ekibinde kimler çalışır?

        Evde sağlık hizmetleri çalışmalarının yürütülmesi amacıyla tarafımızdan bir araç tahsis edilmiş olup 1 doktor, 1 hemşire ve 1 şoförden oluşan bir ekip hizmet verecektir. Bununla beraber hastanın durumuna ve ihtiyaçlarına bağlı olarak gerektiği takdirde bu ekibe diğer sağlık personelinden de destek verilecektir.

 Evde sağlık hizmetinden kimler faydalanabilir?

  • Bakım ihtiyacı olan yaşlılar ve özürlüler
  • Nöroloji hastaları (felçli hastalara fizyoterapi uygulaması)
  • Yatalak hastaların laboratuar hizmetleri ihtiyacı

 

Evde Sağlık Hizmetleri Birimi nasıl çalışır? Vatandaşlar bu birime nasıl ulaşabilir?

  • İlk etapta sağlık ocakları tarafından evde sağlık hizmetine ihtiyacı olan vatandaşlarımız tespit edilerek, adres bilgileri ile beraber birimimize bildirilir.
  • Bu tespit işleminin ardından ekibimiz hastalarımızı tek tek ziyaret ederek durum belirlemesi yapar.
  • Evde sağlık hizmetine ihtiyacı olan hastalarımızın dijital ortamda kayıtları yapılarak sağlık dosyaları oluşturulur. Bu sağlık dosyaları şimdiye kadar yaşadığı sağlık sorunları, halen devam eden hastalığının seyri, geçirdiği tedavi aşamalarından oluşur.
  • Daha sonra, hastamızı sürekli takip eden bir hekim mevcut ise bu hekimin önerileri doğrultusunda, böyle bir hekim mevcut değil ise ekip doktorumuzun görüşleri doğrultusunda tedavi planı düzenlenir.
  • Varsa yüksek tansiyon, şeker hastalığı gibi kronik hastalıkların takibi yapılır ve evde tedavi edilebilecek sağlık sorunları tespit edilerek tedavi planına dahil edilir.
  • Hastaların reçeteleri yazılarak gerekirse ilaç temini sağlanır. Ekip hemşiresi de hastanın ihtiyaçları doğrultusunda bir bakım planı hazırlar. Bu bakım planı, varsa vücutta oluşan yatak yaralarının bakımı, yüksek tansiyon, şeker hastalığı gibi kronik hastalıkların takibi, sonda, kateter bakımı, ilaç uygulaması, kan alınması vb. tıbbi uygulamalarla beraber hastaya psikolojik destek sağlanmasını da içerir.
  • Hastaya yapılması gerekli olan basit tıbbi uygulamalar konusunda hasta ve hasta yakınlarına eğitimler yapılır.

 

 Hasta ziyaretleri hangi sıklıkla yapılır ve ne kadar sürer?

        Hastalar belli periyotlarla ziyaret edilerek bakım ve tedavileri düzenli olarak yapılır. Hastanın hangi sıklıkla ziyaret edilmesi gerektiği bakım ve tedavi planı doğrultusunda hekim tarafından belirlenir. Ayrıca lüzum halinde hastaların klinik tedavileri için hastaneye nakilleri yapılır. Hastalarımızın sağlık ihtiyaçları ve hastalık halleri sona erene kadar gerekli bütün sağlık hizmetleri en iyi şekilde sağlanır.  08.01.2016

  



956 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.440034.5781
Euro35.959736.1038
Hava Durumu
Saat
Site Haritası